Hyresförhandlingarna är över: "Ett lysande exempel på att systemet fungerar"

Så stor blir höjningen för Nybro bostads kunder.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under hösten har förhandlingsarbetet med de nya hyressättningarna pågått för fullt över hela landet och så även med allmännyttorna i området. Förhandlingsledare Alexander Kvidén på Hyresgästföreningen region Sydost är nöjd med året förhandlingar.

– Det här är ett lysande exempel på att systemet fungerar. Förhandlingssystemet vi har är bra och det är de lokala förutsättningarna som bestämmer var vi landar. Det blir en hyreshöjning och det beror på den allmänna kostnadsutvecklingen samt att de kommunala taxorna höjs. Jag är nöjd med hur förhandlingarna har fungerat, säger Alexander Kvidén förhandlingsledare på Hyresgästföreningen region Sydost.

När det kommer till förhandlingarna har parterna kommit överens och förutom att man upprätthållit goda relationen så kommer det även synas på investeringar från bostadsbolagens sida.

– Bland annat kommer Kalmarhem investera i en ny webbplats där de kan utöka informationsflödet till sina hyresgäster. Många lägenheter hos de olika allmännyttorna byggdes på miljonprogramstiden. Dessa har nu ett stort behov av underhåll, avslutar Kvidén.

Utgår man ifrån en snittlägenhet som kostar 5 000 kronor per månad, blir hyreshöjningen i Nybro bostads lägenheter 35 kronor per månad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar