Hemmastarka Nässjö väntar för bortasvag Nybro

Hallin: "Vi är hoppfulla. Nässjö är ett lag vi ska slå".

delningar

Fem raka bortamatcher utan vinst. Nybro IBK och bortaspel går inte ihop den här säsongen. På fredagen åker laget till Nässjö för att jaga bort bortaspöket och ta säsongens först trepoängare på bortaplan.

– Nässjö är bra hemma. De tar sina flesta poäng på hemmaplan men vi har försökt förbereda oss på det under veckan, säger Gustaf Hallin.

Vad är det som gör Nässjö så bra på hemmaplan?

– Det är ett annorlunda spel. Det är mindre yta att spela på, men vi är hoppfulla. Nässjö är ett lag vi ska slå, säger han.

Nässjö är starka på hemmaplan och ni har under säsongsinledningen varit bortasvag. Vad krävs för insats för att bryta den negativa trenden?

– Vi har gjort det bra under bortamatcherna den senaste tiden. Vårt problem är att vi inte kan knyta ihop säcken. Vi har gjort det bra i 50-55 minuter men vi måste göra det i 60 minuter. Vi har inte råd att släppa till i sista perioden utan vi måste hålla fokus upp hela tiden, säger han.

För egen del, hur känns det inför fredagens bortamatch?

– Det känns bra, jag har tränat på bra och känner mig i bra form. Det känns som man börjar hitta mer och mer sin roll. Dock har det gått tungt poängmässigt men hoppas vi kan vända på det här ikväll, avslutar han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar