Laddar

Hemmapremiär på Grönmo väntar för Pukeberg

Tappade en 3-0 ledning i första omgången. Nu vill huvudtränare Rosqvist tajta till defensiven.

delningar

Pukeberg hade en 3-0 ledning i början på andra halvlek borta mot Färjestaden i premiären av division 4 östra. Två fasta situationer och en kvart senare hade Färjestaden hämtat ikapp ledningen och kvitterat till 3-3, vilket också blev slutresultatet.

På fredag väntar chans till revansch efter senaste matchen, när Kalmar AIK gästar Grönmovallen i hemmapremiären under fredagen.

– Äntligen får vi spela på gräs efter en lång tid utan. Det blir ett annat spel med mycket närkamper på gräs än konstgräs, säger huvudtränare Philip Rosqvist och fortsätter.

– Vi har under veckan fokuserat på att snäppa upp spelet i båda straffområdena. Efter premiären borta mot Färjestaden måste vi bli bättre i båda zonerna.

Ni hade en betryggande 3-0 ledning med cirka 35 minuter kvar av matchen. Vad var det som hände? – Överlag står vi för en bra prestation och gör en bra division 4-match. Vi gör tre fina mål men jag är inte nöjd med hur vi försvarar oss. Det har vi pratat om i veckan och analyserat hur vi kan minimera dem misstagen, säger Rosqvist.

I premiären fattades några viktiga nyckelspelare för Pukeberg – nu är några utav dessa tillbaka när Kalmar AIK kommer på besök.

– Det ser bra ut inför fredagens match. Vi har fått tillbaka ett par spelare som har varit borta på grund av sjukdom, så det ser bättre ut än förra veckan, avslutar han.

Matchen mellan Pukebergs BK och Kalmar AIK spelas på Grönmovallen klockan 18.30.