Hela backlinjen missar derbyt: "Vill inte chansa"

KFF:s tränare, Magnus Pehrsson. - Foto: Carl Winsth

Sjukdomar, skador och landslagsuppehåll sätter stopp för flera nyckelspelare.

delningar

På lördagen åker Kalmar FF till Växjö för att möta derbyrivalen Östers IFMyresjöhus Arena. Matchen blir Kalmar FF:s tolfte under försäsongen – och den sista innan Allsvenskan kickar igång den 31 mars.

– Det är klart att det är roligt att möta Öster utifrån den historia och rivalitet som alltid funnits där av vad jag har fått lära mig, säger Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson.

Men till matchen kommer ett flertal spelare att saknas. Bland annat kommer Viktor Elm, Henrik Löfkvist och Emin Nouri att missa matchen på grund av sjukdomar och småkänningar.

– Man vill inte chansa en vecka innan premiären. Hade det varit första matchen i Allsvenskan hade vi kanske resonerat annorlunda. Det är spelare som har spelat i stort sett hela försäsongen.

KFF får dessutom klara sig utan Fidan Aliti och Johan Stenmark som båda är på landslagsläger.

– Men jag ser oerhört mycket fram emot matchen, de som kommer att spela kommer att få en möjlighet att visa upp sig och visa att de ska ta en plats. Det kommer att bli lite nya relationer för de som spelar i backlinjen och det blir en utmaning.

I övriga positioner ser KFF att kunna mönstra laget precis som de gjort i tidigare matcher. Däremot är missar båda nyförvärven Moestafa El Kabir och Maxwell lördagens match. Maxwell anlände till Kalmar under natten till fredagen och han kommer att genomföra sitt första träningspass på gymmet under lördagen för att sedan kolla på derbymatchen.

– Jag räknar med att han går in i träning på måndag, säger Pehrsson.

För prestigevärvningen El Kabir så går hans rehabilitering för den vad som han har problem med åt rätt håll.

– Hans träning stegrades ytterligare. Under torsdagen hade vi löpningar med honom och under fredagen körde han på gymmet och cyklade. Han har ingen känning i den vad som han har haft problem med.

Kommer han att vara med i premiären?

– Det är lite för tidigt att säga. Hade han kunnat spela lördagens match så hade han såklart haft en större möjlighet att vara med i premiären. Men vi ska inte spekulera så många dagar innan. Det kan gå snabbt och det viktiga är att vi gör det säkert.

Matchen drar igång klockan 14:00 på Myresjöhus Arena.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar