Laddar

Heiding redo inför uppgiften: ”Gäller att få ihop helheten”

Nybro IF ställs mot IFK Karlshamn i säsongspremiären av division 3: "Ska bli riktigt kul att dra igång".

delningar

De åkte ur division 2 med bara en poängs marginal. Efter en tuff vinter med tränarbyte och spelarfall är Nybro IF och framför allt den unge huvudtränaren Tobias Heiding redo inför det som komma skall.

– Det ska blir riktigt kul att dra igång fotbollssäsongen. Vi har fått tillbaka lite spelare i träning och kommer att ställa ett mycket bra lag på banan på lördag, säger han.

Nybro IF med en ung trupp på pappret, har blandat och gett under försäsongen. På lördag ställs laget mot IFK Karlshamn i säsongspremiären av division 3 – dock inte på Victoriavallen utan konstgräset på Åkrahäll. 

 

– Det har varit väldigt bra från de förutsättningar vi har haft, bortsett från matchen mot Pukeberg. Vi har testat många ungdomar, vilket har varit roligt. Dessutom har det resulterat i att vi har flyttat upp Armend Qoku till a-truppen, säger Heiding.

Inför matchen mot IFK Karlshamn vill huvudtränare Heiding få ihop helheten och först och främst sätta försvarsspelet.

– För oss gäller det att få ihop helheten och först och främst sätta försvarsspelet. Vi kommer vara höga och låga i vårt presspel för att skrämma dem lite, säger han och fortsätter.

– Det gäller även att vi vågar hålla i bollen så mycket vi bara kan, för när vi gör det skapar vi våra lägen. Till sist handlar det om det där krispiga i slutet som vi ska få till, avslutar han.

Matchen spelas 14.00 på konstgräset på Åkrahäll. 

 

Nybro IF:s startelva inför premiären hemma mot IFK Karlshamn: 

Målvakt: Filip Lundin 

Backar från höger: Fredrik Johansson, Hampus Löfgren, Oscar Wedell och Arvid Johansson 

Mittfältare från höger: Jesper Sjöfors, Hoshiar Taha Bash, Liridon Hasani och Björn Olsson. 

Anfallare: Filip Andersson och Filip Berg