Hedersam pallplats i distriktsfinalen för PRO Nybro: "Svårt idag"

Fick se sig besegrade efter en rafflande final i "Vi i femman för pensionärer".

delningar

30 PRO-föreningar i Kalmar län har mätt sina kunskaper mot varandra i tävlingen "Vi i femman för pensionärer". 27 lag hade sållats ut inför måndagens distriktsfinal som hölls i folkets hus i Lindsdal. De tävlande PRO-föreningarna var från Ljungbyholm, Lindsdal och Nybro.

Efter en jämn start på distriktsfinalen kunde till slut Ljungbyholm titulera sig som vinnare med sina 18 poäng och därmed avancera till regionsfinalen. Det blev en jämn kamp om andraplatsen, men till slut var det Lindsdal som knep den med sina 16 poäng, ett mer än trean Nybro som alltså fick 15 poäng.

Från Nybro tävlade Risto Selming, Kjell Josefsson och Maj-Britt Häggqvist, som trots tredjeplatsen kände sig nöjda med sin insats.

– Vi är så vana vid att tävla, så vi reagerar inte så mycket på en förlust, säger Risto som har varit med och tävlat åtta gånger.

Nybro hade med sig en klack på tre personer som hejade fram laget med hejarramsor under spelets gång.

– De gjorde vad de kunde, det var synd att det inte var några fler, det kanske hade hjälpt oss lite, säger Kjell med ett leende.

Var det någon kategori som ni kände er hemma i?

– Jag brukar kunna sportfrågorna, men det var svårt idag. Jag borde kunnat att "Slangen" Wislander hette Magnus i förnamn, det kan jag reta mig lite på så här i efterhand, säger Kjell.

– Jag tyckte nog att den sjunde frågan som handlade om förkortningar, var ganska lätt. Där kände jag mig ganska hemma, säger Risto.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar