Här är Nybrolagets kvalöde

Bäckebo GoIF har chans till uppflyttning.

delningar

På söndag avgörs kvalet till division 5 och för Nybrolaget Bäckebo GoIF kan det innebära uppflyttning till helgen.

Det är nämligen så att laget har ett bra slagläge att knipa förstaplatsen i sin grupp. Bäckebo tar emot tvåa Vissefjärda och behöver bara ta poäng i sin match för att ta steget upp till division 5 nästa säsong.

Skulle laget dock förlora sin match mot Vissefjärda kan laget fortfarande bli uppflyttade beroende på målskillnad. Laget har råd att förlora med max två mål samtidigt som Möre BK inte vinner med mer än tre mål mot redan avhängda Åby/Tjureda. 

Om Bäckebo skulle hamna på en andra plats i gruppen kan chansen till uppflyttning fortfarande finnas – men då krävs det hjälp från annat håll.

 

I kvalet till division 3 behöver två smålandslag vinna sina grupper för att möjliggöra för två bästa tvåorna i kvalet till division 5 att flyttas upp – rörigt? Ja!

På lördag spelar Sandsbro från Växjö och Högsby samt Västervik kval till division 3 i två olika grupper. Skulle två utav lagen knipa förstaplatsen så öppnas möjligheten för Bäckebo GoIF att ta sig till division 5 via en andraplats.

– Vi går in i det sista kvalet till division 3 på lördag och där avgörs det hur många platser det bli i övriga serier. Smålandslagen har bra slagläge så vi får hålla tummarna helt enkelt, säger Mats Larlind, från Smålands fotbollsförbund.

Skulle lagen missa uppflyttning till divison 3 så är det bara grupp-ettorna i kvalet till division 5 som flyttas upp.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar