Laddar

Här är namnen som toppar partiets lista inför valet

Fastställde listan inför kommunvalet 2018.

delningar

Under tisdagskvällen fastställde Vänsterpartiet i Nybro sin kommunlista inför valet senare i höst.

– Det är en lista med både stabilitet och förnyelse, skriver partiet i ett pressmeddelande.

I dag innehar Vänsterpartiet fem ordinarie mandat i kommunfullmäktige och tre ersättare. Blir resultatet detsamma så kommer hälften av namnen på listan att vara rutinerade politiker och hälften nya.

Nuvarande gruppledare Pia Eriksson fick förnyat förtroende att toppa listan.

– Under den gångna mandatperioden ha Vänsterpartiet varit en aktiv och tydlig röst för en jämlikare Nybro kommun. När vi lägger våra förslag så är det alltid med utgångspunkt att undersköterskor ska bli vinnare, inte politikerna. Det är därför vi föreslår slopade delade turer och sänkta politikerarvoden. Det känns bra att få fortsatt förtroende att leda det arbetet, säger hon.

En av nykomlingarna på listan är 26-åriga Anton Thorsson från Målerås. En av hans hjärtefrågor inför valet är frågan om sex timmars arbetsdag med bibehållen lön.

– Med en kortare arbetstid kan vi få ett arbetsliv som är hållbart för alla, inte bara några få. Vänsterpartiet har budgeterat för försök med sex timmars arbetsdag med bibehållen lön här i Nybro kommun och det är en fråga vi kommer fortsätta driva i valrörelsen. Det handlar om jämlikhet, säger han.

Här kommer Vänsterparitets lista inför valet 2018: