Laddar

Här är höstens satsningar i Svartbäcksmåla

Planerna för hösten är många när det ska satsas i Svartbäcksmåla. Projektledaren Frida Johansson, kommunalrådet Christina Davidson (C) och oppositionsrådet Mikael Svanström berättade om dessa under en pressträff.

delningar

Totalt har projektledaren Frida Johansson fått tre miljoner kronor att utveckla Svartbäcksmåla med under 2016. Lägg där till ytterligare 1,5 miljon 2017. Frida är väl medveten om hur pengarna skall spenderas i de olika projekten som satsas på under hösten.

– Det gäller att få med allt från entréer och parkeringar till aktiviteterna, säger hon.

Man kommer därför satsa extra mycket på en ny fräsch entré till Svartbäcksmåla. Det blir tydligare skyltat och till detta kommer man även låta anlägga en helt ny parkering i höjd med slalombacken.

– Det blir 100 nya parkeringsplatser där. Dock ej asfalterade utan de blir stenmjöl eller liknande. Vi kommer också märka upp den befintliga parkeringen så den blir tydligare.

– Vi kommer jobba hårt för att ge ett bra första intryck av Svartbäcksmåla. Entrén är därför viktig. Exakt hur det blir är vi dock inte på det klara med. Till det blir det också en träffpunkt där man kan få mer information om aktiviteterna här, säger hon.

Det kommer även anläggas ett antal ställplatser för husbilar och husvagnar på samma plats som den nya parkeringen tar plats. För alla de som cyklar på sin mountainbike blir det en ny led och en mindre bana.

– Det vi bland annat tittar på är en pumptrack som man åker upp och ned på kan man säga. Det blir då på en mindre yta. Vi ska också anlägga en längre mountainbike-led och här har vi en referensgrupp med cyklister som vi pratar mycket med.

Något man också vill se bli verklighet så snart som möjligt är en ny stugby vid Grönmovallen där det i framtiden också skall anläggas en badsjö. Här vill oppositionsrådet Mikael Svanström (S) ha fler intressenter – även om det redan finns ett par.

– Vi kan tänka oss att äga stugbyn och därmed köpa stugorna. Det vi i så fall måste hitta är någon som kan tänka sig att arrendera den och här ser vi gärna att det kommer till fler intressenter. Det är bara att höra av sig.

När kommunfullmäktige återkommer från sin sommarledighet i augusti kommer man även att ta beslut om att kommunalt vatten och avlopp skall dras in i Svartbäcksmåla. VA-utbyggnaden är av högsta vikt för fortsatt utveckling av området, menar kommunalrådet Christina Davidson (C).

– Målsättningen är att börja dra in vatten och avlopp under inledningen av 2017 och att det sedan står klart vid årsskiftet. Detta kommer öppna upp nya möjligheter för framtiden, säger hon.

När ska Svartbäcksmåla, med alla era planer, stå färdigt? – Utifrån hur vi lagt upp det så ska det stå klart under 2019, säger Davidson.