Här är alla butiksjättar som säljstoppar engångsgrillar

LISTA: Här är kedjorna där grillarna kommer att försvinna från butikerna.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Tidigare i våras rapporterade vi om hur flera stora butikskedjor godkänt en överenskommelse om att sluta sälja engångsgrillar.

Under tisdagen gick en av parterna, Axfood, ut med ett pressmeddelande om att man har beslutat att fasa ut engångsgrillar ur sortimentet. Beslutet gäller såväl Willys, Hemköp, Tempo som Axfood Snabbgross alla butiker.

"Beslutet grundar sig i första hand på miljöskäl. Engångsgrillarna består av aluminium, som är mycket energikrävande att producera, och hamnar mycket sällan i metallåtervinningen, utan blir istället till skräp i naturen. De kan i vissa fall även utgöra en brandfara", skriver Axfood i ett pressmeddelande.

I praktiken innebär beslutet att inga fler engångsgrillar kommer att köpas in från leverantör när befintligt lager är slut.

Överenskommelsen mellan matjättarna är utformad av branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel gällande försäljning av engångsgrillarna vid eldningsförbud. Samtliga butiker nedan slutar dock att sälja engångsgrillar framöver oavsett eldningsförbud.

Här är alla butiker som har slutat/kommer att sluta sälja engångsgrillar:

Ica

Coop

Lidl

Hemköp

Willys

Tempo

Axfood Snabbgross

Clas Ohlson

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar