Laddar

Här är ägaren till den nya livsmedelsaffären

Han flyttade från Hong Kong till Danmark men hamnade tillslut i lilla Nybro: "Föll för det vid första ögonkastet".

delningar

Han lämnade Hong Kong för Danmark men hamnade tillslut i lilla Nybro. För asiaten Neko Chu är lugnet viktigare än storstad.

– 2016 flyttade vi från Hong Kong till Danmark eftersom livet där borta var så stressigt. I Danmark fann vi dock inga utvecklingsmöjligheter för oss personligen och sökte nya utmaningar. I början på 2017 lämnade vi därför Danmark för Sverige och Stockholm, säger Neko Chu. 

Tiden i huvudstaden blev inte långvarig utan Chu sökte sig till Malmö i stället på jakt efter nya vänner. Där fann han dock något intressant.

– I jakten på nya vänner och nya karriärsmöjligheter så dök ett litet snabbköp upp i mitt flöde. Butiken fanns i Nybro så jag beslutade mig för att åka och kolla på den, säger Chu.

Efter fyra timmars tågresande från Malmö till lilla Nybro blev Neko förälskad i den lilla butiken.

– Jag föll för den vid första ögonkastet. Det här är möjligtvis inte som städerna Stockholm och Malmö utan det här är någonting mer, det här är Nybro. Här möts man av jordnära människor som hälsar, nickar och är fullt mänskliga. Vi kände direkt att det här var platsen vi ville vara på så därför valde vi Nybro.

Utan några som helst erfarenheter bestämde sig Neko Chu tillsammans med familjen att slå till.

– Vi har inga erfarenheter av att driva ett litet snabbköp. Vi får helt enkelt lära oss på vägen och lära oss genom att göra. På så sätt får vi skapa oss den erfarenheten som krävs, säger Neko.

Vad är målet med livsmedelsaffären? – Vi vill göra ett så bra jobb som möjligt för alla lokala kunder. Vi vill tillgodose behovs hos både nya och gamla kunder och skapa liv i stadsdelen igen, avslutar han.

Nekko Livs öppnar upp livsmedelsaffären någon gång i november.

Relaterade artiklar