Laddar

Här är 50-åringen som tar över verksamheten

I slutet på januari går hon på tåget på allvar: "Nybro är en kreativ ort med många och gedigna företag. Det är en viss puls i näringslivet som är unikt här".

delningar

I början av januari basunerade Nybro Företagsgrupp ut vem som blir Carolina Thaysens ersättare som ny verksamhetsledare. Lotten föll på en 51-årig studerande kvinna, boendes i Läckeby med arbete i Nybro. 

– Jag har haft en väldigt brokig karriär kan man minst sagt säga. Jag har jobbat inom el och vvs i ung ålder och var innan jag kom till Kährs, 20 år på Telia i Kalmar där jag hade olika funktioner. Jag jobbade med alltifrån sälj till ekonomi, säger Helen Karlsson.

51-åringen som är uppvuxen i Växjö har de senaste sex åren jobbat som ekonomiassistent på Kährs i Nybro.

– Jag fick höra att Nybro företagsgrupp sökte ny verksamhetsledare, så jag ringde själv upp ordförande Charlotta Ahlqvist och meddelade mitt intresse, säger Karlsson.

Hon har en tvåårig gymnasiebakgrund med ett kompletterande tredje år på komvux. I maj blir hon klar med sina studier på Linnéuniversitet, där hon studerar Human Resource management.

– Jag studerar på heltid men har två små kurser kvar och en c-uppsats. Så det blir att pussla så gott det går för att få ihop det under den närmaste tiden, säger hon.

Tanken att studera har sedan ung ålder funnits där för Helen, men på grund av arbete och familjen har det inte skett tidigare än nu.

– Man kan väl säga att jag har gjort allting bakvänt. Jag har alltid haft tanken på att studera och tänkte att om man skulle bli arbetslös någon gång så får man hoppa på det tåget. Dock har jag alltid haft arbete så det har varit svårt. Dessutom har min man rest mycket och jag har prioriterat att jobba hemma, säger hon och fortsätter.

– Det har aldrig riktigt funnits tid eller varit läge för att studera men nu kände jag att nu får det vara nog.

Uppdraget som ny verksamhetsledare på NFG blir en helt ny erfarenhet för Helen Karlsson.

– Det kommer bli jättespännande. Mina förväntningar är att skapa ett stort kontaktnät i Nybro, säger hon och fortsätter.

– Nybro är en kreativ ort med många och gedigna företag. Det är en viss puls i näringslivet, som är unikt här.

Vad kommer du kunna erbjuda näringslivet i Nybro med din erfarenhet? – Jag har en bred erfarenhet som kan komma näringslivet till gagn. Mitt uppdrag är att vara den smidiga samarbetspartnen för både näringslivet och kommunen, säger hon och fortsätter.

– Jag är dessutom helt övertyga om att jag kommer att ha nytta av min utbildning på jobbet, avslutar hon.

Helen Karlsson har redan påbörjat sin tjänst på NFG, där hon för närvarande går bredvid Carolina Thaysen. Den 25 januari drar arbetet igång på allvar för 51-åringen från Läckeby, när projektet Broa Över kör igång.

Kort fakta om Helen Karlsson:  Ålder: 51 år Bor: Läckeby med sin man Uppvuxen: Växjö  Intressen: Hästar, tävlingsrider. Har fem hästar i stallet varav tre är hennes. Hon sjunger i kör och har gjort uppdrag som solist.  Hon är: Alltid glad och gillar människor. Dröm: Är att lyckas rida åtminstone medelsvår dressyr med hennes häst.