Han tar över ordförandeklubban: "Jag brinner för det här"

Tobias Fagergård är ny ordförande i Nybro Arbetarekommun. - Foto: Faton Pasho

Martina Aronsson lämnar över klubban till Fagergård.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Martina Aronsson (S) meddelade tidigt i höstas att hon ville fokusera mer på studieverksamheten. Sagt och gjort gick Socialdemokraternas valberedningen ut för att hitta en ersättare till Aronsson.

Det blev ingen mindre än 39-årige Tobias Fagergård, som efter några månaders betänketid valde att hoppa på tåget. I söndags blev det även verklighet när arbetarekommunen höll årsmöte, där Fagergård utsågs till ny ordförande.

– Det här är ett ansvarsfull arbete där man förväntas göra mycket jobb. Martina var tidig med att säga att hon ville satsa på studierna så det var bara att hitta en ersättare, säger Börje Slättman (S) och fortsätter.

– Vi ville ha nytänk inför det som komma skall och en förmåga som kan axla ansvaret. Vi hittade Tobias som kommer bli en mycket bra lösning. Vi var väldigt överens när Tobias namn kom upp för diskussion och det var fullt stöd från alla håll och kanter.

Tobias gjorde entré på den politiska scenen för drygt två år sedan och har sedan dess haft flertalet uppdrag i kommunen. I dag sitter han som ledamot i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, lärandenämnden och kommunstyrelsens arbetsutskott.

– Jag fick frågan för några månader sedan och har funderat sedan dess. Jag har diskuterat det här inom familjen och beslutade mig för att hoppa på det här tåget, säger Fagergård och fortsätter.

– När jag valde att engagera mig för partiet så kände jag att ska jag göra det här så ska jag göra det nu. Jag brinner väldigt mycket för det här. Jag har en stor kraft att göra det här nu.

Vad blir din huvudsakliga uppgift som ny ordförande i arbetarekommunen?

– Vi kommer behöva satsa framåt och mycket kommer att handla om hur vi på bästa sätt når ut med socialdemokratisk politik. Vi är för närvarande i opposition men vi ska tillsammans jobba mot att ändra på det fram till nästa val, säger han och avslutar.

– Det handlar om att alla måste vara beredda på att hoppa på det här tåget. Inte bara jag utan hela partiet måste vara villiga att göra det.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar