Han startar städfirma – skänker till barncancerfonden

Enes Mamudi har startat CleanIt UF. - Foto: Faton Pasho

UF-eleven skänker en viss del av sin vinst till Barncancerfonden: "Det handlar om att ge tillbaka till de som behöver det".

delningar

Han går tredje året på Ekonomiprogrammet på Åkrahällskolan i Nybro och som en del av kurserna i skolan har 18-årige Enes Mamudi i år valt att starta ett eget UF-företag.

– Tanken är att vi ska lära oss att ta ansvar och förstå grunderna i företagande, säger han.

Han låg länge och grubblade över vad han ville satsa på och idéerna var många men tillslut föll det på att starta en städfirma.

– Anledningen till att det blev en städfirma är för att det är en enkel och tidskrävande tjänst som många kan ta del av. Jag ville utöka utbudet och finnas som ett komplement till övriga aktörer i Nybro. Dessutom ville jag själv utföra arbetet istället för att sälja någonting och inte känna på det riktiga jobbet, säger han.

Företaget fick namnet CleanIt UF och Enes Mamudi var snabb med att bestämma sig för skänka en del av vinsten.

– För mig handlar det inte om att bli miljonär eller tjäna några stora pengar. För mig handlar det om att ge tillbaka till de som behöver det mest. Därför bestämde jag mig rätt tidigt att skänka en del av vinsten till Barncancerfonden, säger han och fortsätter.

– På så sätt kan man få sin lägenhet, villa eller vad man nu vill ha städat, alldeles rent och samtidigt veta att en del av pengarna går till ett välgörande ändamål.

Vad kommer du rikta in dig på, är det privatpersoner eller företag?

– Jag har redan utfört en del arbeten både privat och hos företag. Dessutom har jag tack vare lokala aktörer i Nybro även fått skriva kontrakt där jag kommer att utföra deras städning någon gång i månaden, säger han och avslutar.

– Alla är givetvis välkomna att höra av sig. Jag utför samtliga städjobb så tveka inte.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.