Han ska bygga broar inom Kalmar FF: "Det har varit turbulent en tid"

Karl Holst gör sin premiär den 31 mars. - Foto: Pressbild

Kalmar FF har utsett Karl Holst som ny SLO för att underlätta kontakten mellan supportrarna och föreningen.

delningar

Under onsdagen presenterade Kalmar FF en ny SLO (Supporter Liason Officer). Den nya mannen för uppdraget blir 27-årige Karl Holst.

Tanken är att han under säsongen ska agera som en brygga mellan föreningen och supportrarna. Holst har sedan tidigare meriter både från Fastighetsägarna där han arbetar men också från lokalpolitiken i Kalmar.

- Jag kommer jobba hårt för att skapa en större insikt i vad föreningen arbetar med hos supportrarna. Men även ge Kalmar FF en större förståelse kring hur supportrarna känner kring det som händer runt vår förening som vi alla älskar. Det har varit en turbulent tid på sistone och jag är säker på att vi kan ena alla goda krafter och gå stärkta ur det som hänt. Men framförallt ser jag fram emot att finnas till för supportrar som har idéer kring hur vi kan förbättra upplevelsen och supporterskapet kring Kalmar FF, säger Karl Holst till föreningens hemsida.

Som start för Karl väntar en tre dagar lång SLO-utbildning i Stockholm innan säsongen börjar. Under utbildningen ska han få lära sig mer om var rollen innebär men också skapa kontakter med andra personer med likande roller i Allsvenskan. Hans debut som SLO blir den 31 mars då Kalmar FF har sin Allsvenska premiär.

- Jag har haft den stora äran att de senaste åren sitta i styrelsen för den finaste supporterföreningen i Sverige och det känns som att vi fortsätter ta kliv framåt hela tiden. Tillsammans med medlemmarna och styrelsen ser jag fram emot att fortsätta arbeta för en starkare supporterkultur i Kalmar, säger Holst.

Holst hoppas på både roligare fotboll och bättre stämning på arenan under året. Inför säsongen har han höga förhoppningar på supportrarna och väntar sig att man verkligen sluter upp bakom laget.

- Det kommer bli riktigt trevligt. Jag vill se ett Kalmar FF som spelar efter sin spelidé, sätter press på sina motståndare, tror på sig själva och som tar poäng. Sedan finns det en förhoppning om att Kalmarborna fyller Guldfågeln Arena flera gånger om och skapar den matchstämning som jag vet att vi kan skapa tillsammans. Det har varit fantastiskt att se de senaste månaderna vilket engagemang som finns runt föreningen, avslutar Holst.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar