Laddar

Han sänkte Kallinge/Ronneby – igen

Fem mål på två matcher. Fabian Ilestedt ordnade fram segern i toppmatchen mot Kallinge/Ronneby.

delningar

Det var på förhand uppdukat för en riktigt hockeyfest i Liljas Arena när serieettan Kallinge/Ronneby, med tio raka vinster gästade Nybro. Publikmatchen med fri entré lockade 1 944 personer till Arenan under lördagen när två topplag gjorde upp om viktiga poäng i toppstriden.

Hemmalaget Nybro Vikings gasade på från sekund ett och skapade en hel del farliga lägen framför Isak Edman i KRIF-målet. Det var dock inte förrän den andra perioden det rasslade till i nätmaskorna.

Nybro Vikings Fabian Ilestedt, med ett hattrick i senaste matchen mot KRIF ordnade fram ledningsmålet 1-0 i inledningen av den andra perioden efter att ha rundat Edman i mål.

Åtta sekunder senare hade Blekinge-laget kvitterat till 1-1 efter att Albin Storm direkt efter tekning jobbat sig in i zonen och tryckt in pucken bakom Alexander Johansson.

– Det är lite synd att släppa in ett mål direkt efter att vi tagit ledningen. Det är jätteviktigt att täppa till bakåt, speciellt i nästa serie om vi går vidare, säger målskytten Fabian Ilestedt.

Trots den snabba repliken fortsatte hemmalaget Nybro Vikings trycka på i offensiv zon.

Efter att bortalaget KRIF dragit på sig två onödiga utvisningar i form av sex spelare på isen kunde Fabian Ilestedt runda två spelare och lirka in ledningsmålet 2-1.

– Jag sköt ett skott och fick returen perfekt till mig. Så det var bara att lägga in den i öppet mål, säger han.

De 1 944 personer i Liljas Arena fick se en intensiv tredjeperiod där bortalaget Kallinge/Ronneby aldrig fick chansen att skapa de tryck som krävdes för att rubba Alexander Johansson i Nybromålet. Istället kunde Robin Wengdahl skicka in spiken i kistan när Isak Edman lämnat kassen.

– Det är så skönt att vinna och spräcka deras vinst-streak idag. Speciellt efter vår match mot Tyringe borta som vi egentligen ska vinna, säger tvåmålsskytten Fabian Ilestedt.

Vad är det som avgör den här matchen i er favör? – Det är starten som avgör hela matchen tycker jag. Alla går in och kör stenhårt och visar att vi ska vinna den här matchen. Alla femmor hänger på det och skapa energi i varje byte, säger han.

Fem mål på två matcher för din egen del. Du verkar trivas mot Kallinge/Ronneby? – Jag vet inte vad det kan vara. Jag har varit borta i två och en halv vecka från virus och haft två matcher att köra in mig på. Nu känner jag mig pigg jämfört med innan men jag vet inte. Det var skönt att kunna sätta två baljor i dag, avslutar han.

Relaterade artiklar