Laddar

Han har varit med från start: ”Ständig utveckling nyckeln till framgång”

Verksamheten ställer till med stort kalas när de fyller 25 år.

delningar

Han har varit med sedan starten för 25 år sedan. För verksamhetsledaren Anders Svensson har tiden på Mejeriet varit jätteroligt.

– Efter 25 år kommer det fortfarande väldigt mycket folk hit. Förra lördagen hade vi över 100 personer här. Det är jätteroligt att det är ett så stort intresse för Mejeriet, säger han.

Personalen har sedan en lång tid tillbaka planerat för det stora 25-årsjubiléet som äger rum 23, 24, 25 och 26 mars med artisten Lamine som kickstartar firandet och Stefan Lagesson som avslutar det.

– Vi kommer inleda firande den 23 mars för att sedan slå till stort den rätta jubileumsdagen den 24, säger Anders och fortsätter.

– Sedan fortsätter firandet med en tjejkväll på söndagen och Stefan Lagesson som spelar 78-varvare och berättar om forna tiders artister.

Efter alla år – hur har dem 25 åren på Mejeriet varit?  Olika kan man säga. Till en början var det tänkt att Mejeriet skulle vara en fritidsgård och ett ungdomscafé som skulle bedrivas av en ungdomsgrupp, vilket inte gick så bra, säger Anders och fortsätter.

– Vi har gått från att vara en fritidsgård till att vara et allaktivitetshus och en träffpunkt för alla åldrar. Vi har bland annat haft personer som har gift sig här inne, dop, barnkalas, olika sportaktiviteter och alla möjliga möten man kan tänka sig.

Vad har nyckeln varit till verksamhetens existens? – Enligt mig finns det två vägar att gå. Antigen försöker man utveckla verksamheten varje termin, anpassa den för målgruppen och höja det ett snäpp eller så låter man den sjunka som en sten, säger Anders Svensson.

Anders Svensson minns de 25 åren på Mejeriet med ett enda stort leende.

– Det är många aktiviteter som man minns extra mycket men ett utav dessa var när vi utvecklade våra konserter. Det kom folk från hela södra Sverige till Nybro och Mejeriet för att se våra konserter. När man hör personer än i dag prata om det får man gåshud, avslutar han.

 

Mejeriets 25-årsfirande: Fredag 23 mars: 15.00 Lamine med afrikanska trummor och sång 15.45 Streetdanceuppvisning 16.00 Mr. Mike Trollkarlen

Lördag 24 mars: 19.00 Gränslösa Kören 20.00 Dimpker Brothers & Ostens af. 21.00 Disco

Söndag 25 mars – tjejkväll:  17.00 Ida Gratte

Måndag 26 mars:  11.00 Stefan Lagesson