Laddar

Han blev årets Ingemar Crantz-stipendiat

Nybro-produkten var den åttonde i ordningen som fick ta emot stipendiatet.

delningar

Under hösten 2009 så avled en av de absolut viktigaste personerna för Nybro IF, nämligen Ingemar Crantz. Till hans minne stiftade hans släkte en minnesfond i Nybro IF:s namn, vilken de närmaste i familjen skapade ramarna för fonden som förvaltas av föreningen.

För åttonde året i rad har stipendiet delats ut i samband med inomhusturneringen Nybro Open, till en talangfull ung spelare, tjej eller kill, som har Nybro IF som moderklubb.

Under söndagens finalpass i Nybro Open var det återigen dags för Nybro IF att presentera årets Ingemar Crantz-stipendiat.

Det blev ingen mindre än 16-årige Mohamad Alhomsi. 

– Årets stipendiat är en spelare som kom sent till Sverige men har nu spelat några år i Nybro IF, där han alltid har varit en lojal lagspelare och en fantastisk lagkamrat som alltid ställer upp. Han har sedan ha började hos oss gjort en fantastisk utveckling, både som spelare men också som person, samtidigt som han visat upp en mogen och ansvarsfull personlighet som är minst lika viktig, löd en bit av motiveringen.

Motiveringen i sin helhet: 

Den åttonde stipendiaten som skall få pris av Ingemar Crantz minnesfond har fått priset med följande motivering:

Årets stipendiat är en spelare som kom sent till Sverige men har nu spelat några år i Nybro IF, där han alltid har varit en lojal lagspelare och en fantastisk lagkamrat som alltid ställer upp.

Han har sen han började hos oss gjort en fantastisk utveckling som både spelare och som person, samtidigt som han visat upp en mogen och ansvarsfull personlighet som är minst lika viktig.

Han har även en stark social sida och visar alltid upp en positiv attityd med glimten i ögat. Samtidigt så visar han tydligt att han vet vad som krävs för att bli en bra fotbollsspelare, att man måste lägga ner mycket tid och engagemang för att lyckas.

Vinnaren är också en bra ambassadör för Nybro IF.

Nybro IF är mycket stolta att presentera årets Ingemar Crantz stipendiat,

Tidigare stipendiater: 2018 Mohamad Alhomsi 2017: Muhannad Harith 2016 Elias Landström 2015 Filip Lundin 2014 Eric Olsson 2013 Calle Winsth 2012 Vladan Vidovic 2011 Adnan Hadzic

Relaterade artiklar