Laddar

Han besegrade diabetes efter ett halvår med LCHF

Mats Viman var under torsdagskvällen i Nybro för att föreläsa om sin diabetes och hur han gick till väga för att bli frisk från sjukdomen.

delningar

På torsdagskvällen var Mats Viman på plats på Mejeriet i Nybro för att föreläsa om hur han botade diabetes med hjälp av LCHF – En metod som kortfattat innebär att man slutar alternativt minskar på kolhydrater, äter mer fett och protein.

– Efter att i flera år har medicinerats mot diabetes tog jag i maj 2008 beslutet att kasta medicinerna. Det var en viss risk och man var ju rädd om hjärtat, berättade Mats Viman för folket som tagit sig till föreläsningen.

Men beslutet blev något han aldrig skulle ångra. Med hjälp av LCHF-metoden blev han en frisk diabetiker och idag äter han inga mediciner alls.

– Det tog lite drygt ett halvår efter att jag börjat med LCHF som jag var en frisk diabetiker. Det kunde snabbt ha gått utför men istället blev jag friskare, starkare och mådde bättre, säger Viman.

I tio års tid var Mats Viman medicinerad mot diabetes typ 2. Nu föreläser han runt om i Sverige för att belysa och hjälpa andra människor som har problem med diabetes. På mejeriet hade ett tjugotal personer samlats på torsdagen för att ta del av Vimans visdomsord.

– Vi vill få hit intressanta föreläsare och det fick vi i Mats. Vi är jättenöjda, säger Lorita Leek från arrangörsföretaget DeVent.