Guldgruvan klar – då invigs förskolan

Vid första spadtaget i slutet av augusti 2017. - Foto: Arkiv

Efter lång väntan invigs förskolan.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Efter många turer togs det första spadtaget på förskolan Skattkistan som framöver kommer heta Guldgruvan i slutet av augusti 2017.

Två år senare har tre avdelningar blivit sex och elevantalet kommer att dubbleras från tidigare 60 till 120 när skolan invigs.

Beslutet togs för cirka fyra och ett halvt år sedan och sedan dess har turerna gått fram och tillbaka. På onsdag, den 26 juni är det äntligen dags för invigning av Guldgruvans nya lokaler.

På förskolan arbetar drygt 24 pedagoger och övrig personal för att möta och stimulera barnens nyfikenhet i en inspirerande miljö.

Språket ger barn utvecklingsmöjligheter och då förskolan har barn med olika språkbakgrunder är språket ett område som Guldgruvan fokuserar på. Språket syns i miljöerna genom bilder, sagan, digitalt och personalens kommunikation.

– Språket utgör redskap för både kunskapsutveckling och vänskapsutveckling. Språk handlar om att förstå och kunna göra sig förstådd, det är stort och viktigt under hela livet, säger Christine Gustavsson, förskolechef i ett pressmeddelande.

Förskolan Guldgruvan invigs onsdagen den 26 juni och håller öppet hus för allmänheten mellan 17.00 till 18.30.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar