Gruppen riktar kritik mot kommunerna: "Vad håller ni på med"

Foto: Jeppe Gustafsson, Bildbyrån

Öppet brev till politiker och tjänstemän som ansvarar för sjukvården i landet.

delningar

1557 sjuksköterskor med eller utan specialistutbildning, barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor har i ett brev till landets kommuner skickat ett antal frågor om hur man bedriver vård och omsorg i kommunerna.

Det är den partipolitiska obundna nätverket Florencegruppen med samtliga av vårdens yrkesgrupper som arbetar för att lyfta sjukvårdsfrågor högre upp på den politiska dagordningen som står för brevet.

"Alla är trötta på att de förutsättningar som ges för att utföra vårt uppdrag är undermåliga", skriver Florencegruppen.

Brevet börjar med en kritik riktad mot såväl landets kommunerna men även regionerna.

"Vad håller ni på med? Vi har signalerat i så många år. Har ni överhuvudtaget lyssnat och tagit till er vår oro? Sedan när är hela ansvaret vårt? När ska ni börja ta ansvar för att vi ska få rätt förutsättningar att kunna göra vårt jobb? Vår löneutveckling stannar av efter att vi fyllt 35 år", skriver gruppen.

I sitt öppna brev lyfter de upp vissa problem i sitt yrke så som hög personalomsättning, vårdköer, övertid och rekryteringar.

"Vi har signalerat så länge att vår arbetsbörda är för stor. Svaren vi får är att vi ska jobba effektivare, jobba smartare, som om vi inte redan sneddar i hörnen för att hinna med. Effektiviseringen blir allt som oftast än mer kontrollverksamhet, allt mer administration. För allt ska dokumenteras, allt ska kontrolleras, för att ni ska veta att vi gör det arbete vi lagt minst tre år av högskolestudier på", skriver gruppen och fortsätter.

"Nya kollegor som bryter ihop på jobbet för att arbetsbelastningen är för tung. Äldre kollegor som efter avslutat värv går in i fattigpension. Allt svårare att rekrytera, inga eller få sökande till jobben. Sjuktal som är betydligt högre än inom de flesta andra yrken. Utbildningsplatser som står tomma då man efter sin verksamhetsförlagda utbildning insett att villkoren inte är bra nog, eller så söker man inte utbildningen alls. Lönen för mödan inte acceptabel. Kollegor som hoppar av och går till bemanning för att få en löneutveckling och planerbar fritid och ett familjeliv."

Nu uppmanas landets kommuner, bland annat Emmaboda kommun och Nybro kommun att svara på frågorna som gruppen ställer.

Brevet kommer under sommaren att följas upp av ännu ett brev.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar