Laddar

Grundarna storsäljer i e-handelssuccén: ”Skönt att casha in”

Personerna bakom Royal Design har sålt av ett större innehav till riskkapitalbolag.

delningar

Sedan tidigare ägare riskkapitalbolagen ungefär 70 procent av kalmarföretaget och köper nu till 25 procent till från ägarduon.

Hur mycket ägarna Hans och Anders får för affären vill ingen av parterna gå ut med.

Under det senaste räkenskapsåret omsatte bolaget cirka 600 miljoner kronor, något som kan spela roll i ägarnas utdelning av försäljningen.

– Hans och Andreas har jobbat med det här bolaget i 18 år så det kan vara skönt för dem att casha in lite nu. Tanken är att de fortfarande ska vara involverade i bolaget och att vi tillsammans ska jobba mot en miljard i omsättning, säger Magnus Wiberg, parter på Eequity till Breakit.

Henrik Aspen från Verdane ser även han positivt på framtiden för Royal Design.

– Vi är väldigt glada över att ha fått den här möjligheten att ta bolaget vidare nu med en ny ledning på plats. Nu får vi möjlighet att ta ett större ansvar för företaget, säger han till Breakit.

Tillsammans med Verdane och Eequity köper även Magnus Petterson en mindre del av bolaget, likaså Royal Designs blivande styrelseordförande Harald Ennen. 

Royal Design grundades år 1999 och började med att sälja svenskt konstglas från Orrefors och Kosta Boda till amerikaner via nätet. Företaget har på 18 år växt rejält och har i dag 160 anställda.

Relaterade artiklar