Laddar

Glasmålningen – hjärtat för Nybro glasbruk

Nyheterna vid Nybro glasbruk inför hösten och vintern är många. Under fredagen presenterades de. Delägarna Johan Lindgren och Micael Mårbo tror mycket på de olika målningarna man valt att satsa på framöver.

delningar

För Nybro glasbruk, eller Nybro Crystal, är det glasmålningen som är hjärtat i allt de tar sig för. Efter en stark sommar, som 24Nybro skrev om för några veckor sedan, presenterade man under fredagen en rad nyheter inför hösten och vintern.

– Vi utvecklar mycket av våra befintliga produkter. Istället för att alltid försöka hitta helt nya egna saker väljer vi ibland att utveckla sådant som vi vet fungerar väldigt bra och det finns ett stort intresse kring, säger delägaren Johan Lindgren, som presenterade nyheterna tillsammans med Micael Mårbo.

Några av de produkter man valt att utveckla ytterligare är de populära serierna Crystal Ink, Golden Ink och Silver Ink. En nyhet är också Memento Mori, som betyder ”kom ihåg att du är dödlig”. Glaset med dödskallemotiv är designat av Anders Lindblom precis som det mesta är vid Nybro Crystal.

–Crystal Ink har vi haft fantastiska framgångar med och väljer därför att fortsätta här. Det är nu samlingsserier som vi väljer att bygga vidare med, förklarar Lindgren.

I serien Momento Mori har man även tagit fram glastavlor i samarbete med Växjöbaserade Glasvision. De finns från de mindre varianterna om 15 gånger 15 centimeter upp till stora tavlor om 70 gånger 52,5 centimeter.

– Det är det senaste vi utvecklat. Det är rejält glas på en sockel eller i en ram. Den har belysning och fungerar väldigt bra som utsmyckning. De stora tavlorna kommer förhoppningsvis att tilltala alla generationer, säger Lindgren som också berättar om de senaste månadernas goda försäljning.

– Sommaren har varit bra. Det kände vi på oss redan innan sommaren att det skulle bli bättre nu. Sedan är vi medvetna om att hela handeln har gynnats av det lite sämre vädret, säger han.