Laddar

Glädjebeskedet – mittfältsmotorn tillbaka i truppen

Kalmar FF har haft en blytung inledning på Allsvenskan och ett tufft skadeläge. Till lördagens match är dock brassen Ismael tillbaka.

delningar

I måndags blev det en ny tung förlust för Kalmar FF via 0-2 mot topplaget IFK Norrköping. På lördag väntar Östersunds FK på bortaplan och KFF har fått ett välbehövligt tillskott till sin skadedrabbade trupp.

Brasilianske mittfältare Ismael är tillbaka i truppen och redo för spel. Allt tyder dock på att han inleder på bänken. Brassen har missat samtliga KFF-matcher i Allsvenskan på grund av en knäskada.

– Det är klart att det är en viktig spelare som kommer tillbaka. Han har varit ifrån fotbollen ett tag men varit inne i full träning ett tag och nu är det dags, säger Kalmar FF:s tränare Peter Swärdh.

David Elm, som missade matchen mot IFK Norrköping på grund av sjukdom, är redo för spel på lördag. De övriga skadade KFF-spelare som ligger närmast comeback är målvakten Ole Söderberg och anfallaren Måns Söderqvist.

– Det finns flera som är nära i antågande, säger Swärdh utan att nämna några datum för återkomster.

KFF fick dock ett tråkigt besked på fredagen när det blev klart att mittfältaren Tobias Eriksson blir borta från spel i upp till tre månader.

Preliminär startelva mot Östersunds FK (4-1-4-1):

Hägg-Johansson – Maikkula, Biskupovic, V.Elm, Thorbjörnsson – M.Hallberg – Eid, Romario, Sachpekidis, Larsson – D.Elm

Bänken: Håkansson, Ziarat, Hellborg, Ingelsson, Johansson, Crona, Magnusson

Avstängd: Emin Nouri

Skadade: Ole Söderberg, Viktor Agardius, Rasmus Elm, Herman Hallberg, Tobias Eriksson, Måns Söderqvist, Papa Diouf

Relaterade artiklar