Laddar

Glädjande besked för klubben – anläggningen ska utredas

Politiker har beslutat att ta fram ett projektdirektiv: "Behovet av att utreda anläggningen är stort"

delningar

350 medlemmar totalt, 240 personer som rider varje vecka och uppemot 1000 personer som besöker anläggningen i veckan. Nybro Ridklubb är en av de allra största föreningarna i Nybro kommun. 

Ett utav stallen på anläggningen är från 1975 och det börjar bli både gammalt och slitet. Med lågt i tak, dåligt ljus och ventilation samt mögel i taket vädjade föreningen till Nybro kommun om akut behov av renovering i höstas.

Under hösten 2017 inkom ridskolan med en lista över brister på anläggningen till samhällsbyggnad. Med anledning av det genomfördes ett studiebesök av teknik- och samhällsbyggnadsnämnden kort därefter.

I senaste teknik- och samhällsbyggnadsnämnden beslutade politikerna att ta fram ett förslag till projektdirektiv med syfte att tillsammans med Nybro Ridklubb utreda behovet och lägga fram förslag till lösningar för den kommunala ridskoleanläggningen på Rismåla Gård – ett beslut som var välkomnade för ridklubben. 

– Behovet att utreda ridanläggningen i Rismåla är stort, detta förevisades också vid studiebesöket som politikerna gjorde, står det i nämndens beslut.