Gammal skyttekung sänkte Kalmar FF

Malmö FF var numret för stort för Kalmar FF.

delningar

Redan efter drygt fem minuter tog Malmö FF ledningen mot Kalmar FF. Ett mål som satte en prägel på matchen.

– Vi är lite väl passiva i inledningsskedet i samband med deras ledningsmål. Hela laget ser segt ut och vi flyttar oss för långsamt vilket gör att vi inte blir så aggresiva och frejdiga som vi vill vara, säger KFF:s tränare Magnus Pehrsson till föreningens hemsida.

Även om Malmö FF var det laget som styrde matchen och stod för den större delen av bollinnehavet så var det en ganska chansfattig match inledningsvis. Isak Magnusson lyckades dock fixa en straff till Kalmar FF efter att ha gått omkull innanför straffområdet efter knappt en timme spelat av matchen. Romario gjorde som vanligt inget misstag utan lyckades då kvittera.

Den forne FF-spelare Markus Antonsson lyckades dock en kvart senare ge Malmö ledningen igen.

Närmast att kvittera var Mahmoud Eid efter att ha blivit serverad av nyförvärvet Chidiebere Nwakali. Detta då Nwakali lyckats sno bollen av MFF-försvaret.

- Jag tycker vi står för en blandad insats idag. Det finns bra tendenser i slutet av första halvlek och första halvan av andra. De delarna tycker jag är godkänd från vår sida. Sedan har vi även en period som jag är mindre nöjd med där vi gör av med bollen för snabbt och inte tror på vår idé. På slutet får vi träna oss i att spela med en man mindre och stänga igen. Där gör vi det bra och skapar även två omställningslägen där vi hade kunnat få till en kvittering. Det vi tar med oss från idag är att vi matchar Malmö FF vad det gäller antalet målchanser. Vi lyckas även korrigera matchbilden efter en stund i första och förstärka vad det är vi ska göra. Det är positivt att vi inte fastnar i något som inte funkar, avslutar Magnus Pehrsson.

Nästa match för Kalmar FF blir mot Oskarshamns AIK. Detta i en träningsmatch på Gasten som spelas nu på måndag klockan 18.00.

FAKTA

Malmö FF - Kalmar FF 2-1 (1-0)

Mål, Kalmar FF: Romario

Startelvan: Lucas Hägg-Johansson, Emin Nouri, Viktor Elm, Fidan Aliti- Piotr Johansson, Herman Hallberg, Henrik Löfkvist, Isak Magnusson, Chima Akas- Romario, Papa Diouf

Avbytare: Hampus Strömgren, Johan Stenmark, Adam Hellborg, Chidiebere Nwakali, Adrian Edqvist, Måns Söderqvist, Mahmoud Eid, York Rafael, Alexander Ahl Holmström

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar