Laddar

Från supersub till målkung – i år vill han bära Nybro på sina axlar

Den reslige anfallaren har siktet inställt inför säsongen.

delningar

Den reslige anfallaren på 199 centimeter fick sitt stora genombrott i slutet på förra året när han dunkade in fyra mål på lika många inhopp under säsongens slutskede.

Nu vill 20-åringen Eric Olsson gå från supersub till målkung när Nybro IF startar om i division 3.

– Förra gången jag var i division 3 fick jag inte så mycket speltid. Det blev några minuter här och var och i år känner jag mig redo. Jag är i min bästa form trots att jag har varit skadad en del under försäsongen, säger Olsson och fortsätter.

– Mina förhoppningar med årets säsong är höga. Jag vill, istället för att bli supersub, vara Nybro IF:s skyttekung.

Den unga Nybro IF-truppen med en låg snittålder har under försäsongen blandat och gett där den stora käftsmällen kom mot kommunlaget Pukebergs BK. Laget som annars hade hållit tätt bakåt fick se sig besegrade med hela 5-0.

– Det är många som tvivlar på oss och tycker att vi är för unga men känslan i laget är att vi tror på oss själva, vilket jag anser är det viktigaste. Även om inte många tror på oss så gör vi det och det tycker jag räcker, säger Eric Olsson och fortsätter.

– Med det här laget vi har i år så skulle vi kunna slå laget vi hade förra året, även om förra årets trupp var bättre på pappret. Det här laget har kommit ihop väldigt bra.

På lördag brakar säsongen loss för Nybro IF och Eric Olsson när IFK Karlshamn kommer på besök. Då är den unge forwarden redo att axlar rollen som nyckelspelare.

– Trots att jag är relativt ung så är jag en av de äldre spelarna i laget. Med det följer även ett ansvar och jag tycker att jag växer när jag får bära det, säger han.

 

Säsongen är lång och det är många i er trupp som inte spelat på så hög nivå tidigare – vad tror du att ni hamnar i år? – Jag siktar alltid på att vinna varje match och knipa första platsen men låt mig säga att vi slutar på den övre tredjedelen. En femteplats och uppåt hade varit klart godkänt, säger Eric.

Förra året blev det fyra mål i division 2. Hur många hänger du dit i år? – Hur många mål gjorde Juan Gomez när Nybro IF gick upp i tvåan? Jag siktar på något i den stilen, så ungefär 20 stycken, avslutar han.