I samarbete med annonsör

Från Kalmar Öland Airport når du enkelt massor av populära destinationer

Foto: SAS

delningar

Oavsett om du går och längtar efter en storstadssemester, om du saknar sommarvärmen eller om du ser fram emot fartfyllda äventyr, så finns alternativen runt hörnet. 

På Kalmar Öland Airport satsar man på både säsongsbaserade direktlinjer ut i världen men också på närheten till Stockholm, där du kan byta plan och befinna dig på andra sidan Atlanten lagom till kvällsmaten.

Storstad och shopping

Med den senaste direktavgången till Paris från Kalmar kan du befinna dig på Champs Elysées och strosa runt bland de världskända modehusen på bara några timmar. Och drömmer du om skyskrapor, Broadway och staden som aldrig sover så är det faktiskt möjligt att äta din frukost hemma i Kalmar och inta middagen på 5th Avenue i New York på kvällen, tack vare smidiga förbindelser via Arlanda.

– Vi önskar att fler ska se möjligheterna och uppleva fördelarna med att använda Kalmar flygplats som startpunkt för resan, vart den än går i världen. Som i de flesta andra fall, så är det efterfrågan som styr utbudet så ju fler som reser, desto större chans till ett attraktivt destinationsutbud, säger Karin Lagerlöf, marknadschef på Kalmar Öland Airport.

Snö och skidor

Vare sig du vill uppleva det svenska fjället i Åre eller de svindlande höjderna i Pyrenéerna så finns alternativen ifrån Kalmar Öland Airport. Nytt för i år är direktavgångarna till skidorten Baqueira-Beret i norra Spanien tillsammans med researrangören Quality Travel. Till populära Åre tar man sig på dryga 2 timmar, med ett kort byte på Arlanda eller Bromma. Flyg upp en eftermiddag efter jobbet, ta ett par kvällsåk, ät en mysig hotellmiddag, spendera hela nästa dag i backen och var hemma i Kalmar till läggdags igen.  

Sol och bad 

Höstmörker, ruggigt väder och vintertid får en lätt att drömma om sol, bad och kritvita stränder. Från Kalmar Öland Airport tar du dig direkt till solsäkra Gran Canaria två gånger i veckan under vintern och via Arlanda sitter du snart på flyget till Thailand, Sydafrika eller Miami.

– Det är inte för inte vi använder oss av parollen ”Enkelt ut, nära hem” här på flygplatsen, avslutar Karin Lagerlöf.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar