Från Gratte till Miss Sister – Nybroartisten byter namn

Artisten: "Jag tänker att det blir lättare att skilja på min musik och karriär med mitt privatliv".

delningar

Hon har fått motstå mycket motstånd för sina låtar. Så sent som i oktober förra året kapades Ida Grattes sociala medier-konto i samband med att hon skulle marknadsföra sin nya låt Pizzaslice.

Nu har Nybroartisten beslutat sig för att skilja på artisteriet och sitt privatliv – därför kommer hon från och med nu att släppa musik under ett nytt namn, nämligen Miss Sister.

– Jag blir ofta kallad för "Fröken Gratte" så därifrån kommer Miss och sister för att jag vill stå för ett systerskap. Om någon behöver en sjysst syrra så finns jag och mina peppande låtar förhoppningsvis till hjälp, säger hon.

Varför denna förändring?

– Man får en del hat när man står upp för saker och ting som jag gör och jag tänker att det blir lättare att skilja på min musik och karriär med mitt privatliv om jag har en tydlig skillnad som ett artistnamn, säger hon och fortsätter.

– Det ska bli så kul att släppa nytt med det nya namnet. Ingen av de gamla låtarna kommer finnas i koppling till det nya namnet på Spotify så ingen kommer bedöma en för tidigare släpp. En fräsch omstart efter hackningen i höstas då någon feministhatare gick på mig och försökte tysta mig. Haha till hen, här kommer jag igen.

Förutom namnändringen så vill Gratte även ta steget från trubadurhållet till artisteriet.

– Ida Gratte började som trubadur och hade svårt att släppa på gitarren. Jag ville så mycket då i början av låtsläppen och låtarna blev spretiga och olika varandra. Inte för att det gör så mycket, livet har ju gått upp, ner hit och dit som liv gör men nu vill jag visa en mognare Ida, som vet vad jag gör och som visar att jag tänker fighta både för att nå dit jag vill och för kvinnors rättigheter, säger hon och avslutar.

– Målet har alltid varit att nå ut med min musik. Ju fler som hör ju fler kan ta ställning och bli peppade av mina låtar. Mitt nya namn är mer anpassat för en publik utanför Sverige också. Testa att säga Ida Gratte på engelska så har ni en av anledningarna till att jag bytte. Jag har jobbat mycket mot Tyskland senaste tiden och har kontakter i England så jag vill att det ska kännas rätt där med.

Den 3 maj släpper Miss Sister en ny singel vid namn Little Monster som handlar om könsroller.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar