Laddar

Framgångsrikt år för polisregionen

Stora framgångar för polisens utredningsenhet under 2017.

delningar

Bedrägerier i miljonklassen, internationella narkotikaärenden och människohandelsoperationer. Det är några av fallen som polisregion Syds utredningsenhet tog sig ann under förra året.

Nu är enhetens årsrapport klar och i den konstateras det att polisen i Syd under året hanterat många grova våldsbrott i Malmö och västra Skåne. Enligt polisen har det satt kriminalteknikerna under stor press och de två beredskapsorganisationer som verkar i regionen har stora delar fått tas i anspråk för dessa våldsbrott.

– Även brottsofferverksamheten och utredning- spaningsorganisationen har arbetat med den organiserade brottsligheten och då särskilt inriktat på de prioriterade geografiska områdena, säger Petra Stenkula som är chef för enheten i ett pressmeddelande.

Flera stora bedrägeri med IT-anknytning har även hanterats under året, bland annat Homoki där åtta personer  åtalades i en av de största dataintrångshärvor i svensk historia.

– Även brottsofferverksamheten och utredning- spaningsorganisationen har arbetat med den organiserade brottsligheten och då särskilt inriktat på de prioriterade geografiska områdena, säger Petra Stenkula som är chef för enheten.

Relaterade artiklar