Fotograf Marie Johansson har fått en ny studio

Fotograf Marie Johansson i sin nya studio. - Foto: Faton Pasho

Fotograf Marie Johansson har gjort om sin studio: "Nu känns det mer på riktigt".

delningar

Hon har alltid haft ett brinnande intresse för fotografering. Efter att ha bytt ut sin analoga kamera och köpt sin första digitala kamera när sonen tog studenten växte intresse ännu mer.

I dag står Marie Johansson med en egen fotostudio som hon har på Skånegatan 22 och gör det hon brinner för allra mest.

– Jag har egentligen brunnit för foto så länge jag kan minnas då jag hade en analog kamera. Sedan dog det ut lite men när sonen tog studenten så köpte jag min första digitala kamera och sedan var jag fast, säger Marie Johansson och fortsätter.

– Jag höll först på lite på fritiden med att ta mycket natur- och makrobilder. Sedan blev det släktens barn och därigenom fick jag frågan om jag ville ta bild på ett bröllop.

För Marie Johansson har fotograferingen blivit en avkoppling och ett sätt att komma bort stressen.

– Jag höll på att gå in i väggen och hade det tufft ett tag men jag hittade mig själv via fotograferingen. Jag fick komma bort från all stress när jag var ute och fotade så det hjälpte mig, säger hon.

I höstas tog familjen Johansson beslutet att renovera källaren, där fotostudion finns. Efter en tids renovering blev fotostudion större och fräschare.

– I höstas beslutade vi om att renovera hela källarplan och fick möjlighet att göra om min studio. Nu ser det mer välkomnande ut med större ytor. På något sätt känns det mer på riktigt nu, säger hon.

Vad är målet – att trappa ner på ditt arbete och göra det fullt ut?

– Jag kombinerar det här tillsammans med mitt jobb just nu. Jag har börjat titta på möjligheter att trappa ner mitt arbete och köra det här i större skala men jag är inte där än, säger Marie och avslutar.

– Drömmen är givetvis att gå ner i arbetstid och jobba mer med det här.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar