Laddar

Förstaklassare kläckte egna kycklingar: ”De var i full extas”

Klass 1A och 1B på Fagerslättsskolan har under 21 dagar kläckt fram egna kycklingar.

delningar

Förstaklassarna på Fagerslättsskolan i Nybro har under tre veckor suttit som på nålar. Anledningen är att de har kläckt fram egna små dvärgkochin.

Tanken föddes hos läraren Anna Pattersson när klass 1A och 1B skulle göra något på temat djur och växter. Under 21 dagar har eleverna på Fagerslättsskolan klass 1A och 1B fått lära sig om hur allting fungerar.

– Eleverna har fått lära sig om hur djur- och växters cykel fungerar. De har varit delaktiga under hela processen, från det att äggen kom hit till att de nu åker hem, säger Anna Pattersson.

Till en början var det 30 ägg som Anna tog med sig till klasserna från den egna lantgården utanför Gullaskruv. Efter tre veckors väntetid var det bara tio kycklingar som kläcktes.

– Vi hade till en början 30 ägg som vi la i en äggkläckningsmaskin. Efter sju dagar lyste vi i äggen och såg att hälften av de hade inga kycklingar. Sedan kläcktes tio utav de 15 äggen och nio är idag vid liv, säger läraren Anna Pattersson.

Barnen i klass 1A och 1B har förutom att de har fått lära sig hur allting fungerar med djur och växter även lärt ut kunskapen till övriga elever och vuxna.

– De var i full extas när äggen kläcktes. De har både fått lära sig hur djur- och växtlivet fungerar men också lärt ut kunskapen till andra personer, säger Anna Pattersson.

De nio små kycklingarna kommer nu att lämna förstaklassarna på Fagerslättsskolan för att återvända hem till lantgården utanför Gullaskruv.