Laddar

Forskning: Valet av flygstol avslöjar din personlighet

Fönsterplats eller platsen närmast mittgången. Vilken plats du föredrar kan säga mycket om din personlighet.

delningar

Frågan om vilken plats på flygplanet som är bäst, är en klassisk vattendelare bland resenärer och det verkar endast finnas två självklara svar.

Antingen blir svaret fönsterplatsen eller platsen närmast mittgången. Telegraph Travel har därför tagit reda på vad ditt val av flygstol säger om din personlighet.

Psykologen Becky Spelman berättar för Telegraph Travel att passagerare som föredrar fönsterplatsen har ofta ett kontrollbehov, är själviska och har en tendens till livsinställningen ”every man for himself”. Dessutom är fönsterplatspassagerare ofta mer lättirriterade och slutna.

– Därför är det logiskt att de som föredrar platsen nära mittgången är mer belägna att vara skygga, mindre lättretliga och mer omtänksamma mot andra. Det, eller så är de klaustrofobiska alternativt har en liten blåsa, enligt Becky Spelman.

Även psykologen Jo Hemmings håller med.

– De som väljer fönsterplatsen har en tendens till att vara mer själviska, mindre bekymrade och mer erfarna resenärer som är självsäkra och bryr sig inte om att de stör andra.

Jo Hemmings menar att de som väljer mittgångsplatsen istället är mer sociala och mer medgörliga. De har också en tendens till att sova sämre på flyget.

Enligt Telegraph Travel är det lite mer än hälften som föredrar fönsterplatsen, jämfört med mittgångsplatsen.