Laddar

Förre NIF-spelaren Emil Andersson trappar ner – blir hotellchef

Han slog igenom i Nybro IF. Tog steget över till finska högstaligan och därefter hamnade han i Öster. Nu trappar han ned med fotbollen i division 4-klubben Lessebo Goif och satsar på den civila karriären. Han blir vice hotellchef i Kosta.

delningar

När det stod klart att Emil Andersson lämnade Östers IF var flera klubbar intresserade av hans tjänster men Nybro IF var inte aktuellt då.

–Om det ska vara så låg nivå, så skiter jag hellre i det. Då spelar jag nog bara hemma i Lessebo i stället, sa Emil Andersson till 24Nybro då.

Sagt och gjort. Den förre IFK Mariehamn, Nybro IF och Öster-spelaren är nu klar för division 4-klubben Lessebo Goif. Anledningen?

– Jag har fått ett civilt jobb jag helt enkelt inte kan tacka nej till. Jag kommer vara vice hotellchef på Kosta Hotell & Stugby samt ha ansvarig i olika säljprojekt runt Kosta. Som julmarknaden till exempel, förklarar Andersson.

Många undrar nog varför du kastar karriären åt sidan när du ännu är ung och rask? – Det känns mer som att det är en ”jobbig” sanning för folk runt om kring. Jag ser det snarare som att det jag har fått vara med om är en ynnest och det är väldigt få som får vara med om. Nu väntar istället nya utmaningar. Sen är det väl en konstig känsla att inte gå till fotbollsjobbet så att säga.

Hur togs det emot hemma i Lessebo? – Vi har inte skrivit papperna ännu. Men det är klart att folk blev glada när jag sa att jag skulle lira lite i föreningen.

Och Nybro var aldrig aktuellt nu heller? – Nybro är alltid aktuellt, åtminstone i mitt huvud, sen vet man ju inte från deras sida. Men så mycket tid frigörs det inte och tid behövs för att vara fotbollsspelare i Nybro. Och i det fallet vill jag inte göra något halvhjärtat.

Relaterade artiklar