Laddar

Företagsklimatet i Nybro får högt betyg

Nybro kommun tar stora kliv på rankingen: "Gjort en fantastiskt resa".

delningar

Under tisdagen kom Svenskt Näringslivs rakning om det lokala företagsklimatet – och vilket resultat för Nybro kommun. 

Efter att ha varit bland de absolut lägsta i länet kliver nu Nybro kommun till en stark andraplats på rakningen, tätt före Kalmar.

– Det är jätteroligt. Vi har haft ett långsiktigt arbete med att lyfta näringslivsklimatet i kommunen, säger kommunalrådet Christina Davidson (C) och fortsätter.

– Vi har titta på vad vi behöver utveckla och jobbat med en handlingsplan. Vi har besökt och lyssnat på företagen. Vi har hela tiden följt upp det vi har gjort och tagit tag i frågorna i hela organisationen. Dessutom har vi haft ett gott samarbete med NFG.

Har projekt som Broa Över varit en framgångsfaktor i det hela? – Jag känner att det är en positiv attityd ute bland företagen i dag, något som jag inte kände för några år sedan. Då var det mer ”Det går inte”, säger hon och fortsätter.

– Nu möter jag mer positivitet. Företagen satsar och vågar anställa personal och det har gett effekt.

Mönsterås ligger en bit över och innehar första platsen. Vad ska ni göra härnäst? – Det är bara att fortsätta med arbetet vi har påbörjat. Vi får sätta oss ner och titta över vilka områden som vi behöver jobba mer med, säger Christina och avslutar.

– Det här är så otroligt viktigt för hela kommunen och ett glädjande besked på alla sätt och vis.