Företagets vd efter avvecklingen av Bong: "Otroligt tråkigt"

Vd Petter Lindahl på Bong Retail Solution efter avvecklingsbeskedet.

Verksamheten väntas flytta under hösten och vintern.

delningar

24Nybro kunde tidigare under torsdagen gå ut och avslöja att Bong Retail Solution i Nybro eller Ljungdahls som det tidigare hette kommer att avveckla sin verksamhet i Nybro på grund av för dyra fastighetskostnader och för dålig lönsamhet.

Enligt uppgifter till 24Nybro var vd:n från Frankrike på besök på anläggningen i Nybro och meddelade styrelsen sitt beslut. Under torsdagseftermiddagen fick även de anställda reda på uppgifterna där anläggningen ska avvecklas fram tills årsskiftet.

Vd Petter Lindahl har i ett sms bekräftat uppgifterna och ger sin bild av det hela.

– Det är ett otroligt tråkigt beslut för berörd personal och för Nybro. Mina tankar finns hos mina anställda, allt från de som har varit hos oss i 40 år till de jag anställt de senaste månaderna, skriver Petter i ett sms till 24Nybro och fortsätter.

– Det stämmer att verksamheten kommer flyttas till vår franska fabrik. Flytten kommer ske successivt i höst/vinter. Anledningen är att vinna synergieffekter med vår franska verksamhet och samtidigt komma närmare våra huvudmarknader Frankrike, Belgien och Holland.

Hur många personer är det som berörs av beslutet?

– Drygt 35 personer med fast anställning berörs i Nybro. Sälj och marknadspersonal kommer inte beröras av uppsägningen, avslutar Petter.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar