Företagets succé-app utvecklas: "Lära nästa generation skogsägare och medarbetare"

Foto: Södra

Skogsindustrikoncernen Södra fortsätter att skapa lärande för barn.

delningar

För mer än ett år sedan kunde 24Nybro/24Emmaboda berätta att Skogsindustrikoncernen Södra som finns i bland annat Långasjö och Orrefors släpper spelapp för barn i samband med Elmia Wood.

Spelappen som fick namnet Grow Forest har i skrivande stund nu laddats ned 100 000 gånger internationellt och nu växer spelet ytterligare med nya funktioner för att fortsätta lära nästa generations skogsägare och medarbetare om skogens del i en bioekonomi.

- Genom spelet vill vi kunna visa upp vad skog och skogsbruk handlar om och få fler att upptäcka glädjen och möjligheterna med skogen. Det är ett sätt att redan i tidig ålder skapa intresse för skogens centrala roll i en bioekonomi, säger Mats Johansson, chef produkter och tjänster Södra Skog i ett pressmeddelande.

- Kraften i lek kopplat till lärande är enorm och vi är väldigt glada och stolta över att nu äntligen få bjuda in alla barn och familjer till allt nytt roligt som gör världen i spelet cirkulär.  Att i spelet nu kunna snickra möbler, inreda hus, idka byteshandel och laga mat på skogens råvaror, ger barnen en pedagogisk inblick i avancerade, hållbara system som tom vuxna ibland har svårt att begripa, säger Kristian Lundquist, VD och Medgrundare Gro Play i ett pressmeddelande.

Branschen står inför utmaningar när det gäller att säkerställa morgondagens kompetensförsörjning.

- Dagens urbanisering gör att inte alla har tillgång till skogen på samma sätt som tidigare och genom spelet vill vi bidra till att göra den mer lättillgänglig. Genom att visa olika möjligheter med skogens och dess produkter vill vi också skapa en nyfikenhet hos unga människor. Vi hoppas att det bidrar till att fler blir intresserade och söker sig till yrken inom vår bransch i framtiden, avslutar Mats Johansson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar