Företaget lanserar nytt: "Underlättar arbetet och spar tid"

Foto: Södra

Skogskoncernen lanserar möjligheten att slippa måla.

delningar

Skogskoncernen Södra med säte i både Långasjö och Orrefors lanserade i dagarna möjligheten att slippa måla.

Efterfrågan på vidareförädlade träprodukter såsom målade ytterpaneler har ökat och i höst släpper Södra produktnyheten färdigmålad ytterpanel med ett system som gör att kunden slipper måla.

Nu tar Södra ytterligare ett steg för att underlätta arbetet och levererar en helt färdigmålad panel som kan sättas upp året runt, vilket ger en stor flexibilitet i byggprocessen. 

– Vi har tagit fram ett system kallat ECO365 som gör att vi kan montera upp fasadpanel istället för att spika eller skruva upp den. Det innebär att panelen kan målas helt klar innan den monteras. Normalt görs en sista strykning över spik och skruvhål. Panelen håller hög kvalitet eftersom den målas inomhus under optimala förhållanden och dessutom lämnas en garanti på målningen, säger Lars Broström, Södra Woods projektavdelning i ett pressmeddelande och avslutar.

– Vi ser en marknad i förändring där hantverkare och slutkonsumenter vill ha allt mer vidareförädlade produkter, vilket underlättar arbetet och spar tid. Den ökade efterfrågan handlar också om en större medvetenhet om långsiktig hållbarhet, men även om att trä tilltalar rent estetiskt.  För att möta behovet har vi intensifierat vår satsning på målad ytterpanel och utökar i höst erbjudandet med färdigmålad panel i fem olika utseenden.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar