Laddar

Företaget lämnar Nybro – varslar alla anställda

Verksamheten avvecklas i mitten av februari och flyttas ner till Skåne.

delningar

Kiviks musteri kom till Kristvallabrunn så sent som 2014 – fyra år senare försvinner företaget från den tidigare vattenfabriken och flyttar ner hela verksamheten till Kivik.

– Det är en kombination av uteblivna försäljningsvolymer och ett sökande på en bättre samordning på vår produktion som har gjort att vi har beslutat att avveckla vår verksamhet i Kristvallabrunn, säger Christian Rosengren, fabrikschef på Kiviks musteri och fortsätter.

– Vi har inte nått de försäljningsvolymer som vi hade önskat eller hoppats på. Vi informerade de anställda rätt så omgående när vi såg signalerna redan i början på 2017 och förklarade att förändras inte situationen i en positiv riktning så var vi tvungna att göra förändringar.

När Kiviks musteri valde att etablera sig i Kristvallabrunn var ambitionen klar och tydlig – företaget skulle på sikt sysselsätta 20 personer i fabriken.

 

Fyra år senare väljer man istället att avveckla och flytta ner verksamheten till Skåne –  vilket berör sju anställda på orten.

– Det är som jag sa innan, flytten av produktionsutrustningen innebär att vi på Kivik bättre kan samordna vår produktion. Det blir en helhetslösning för oss, säger Christian och fortsätter.

– Personalen i Kristvallabrunn har varit helt fantastiska och det glädjer oss att många av dem redan hittat nya arbeten.

Flytten av verksamheten har redan påbörjats och kommer att pågå till och med vecka 7. Nu söker Kiviks musteri, som äger fastigheten en ny köpare eller hyresgäst.

– Vi hoppas kunna hitta en lösning för vår fastighet i Kristvallabrunn, avslutar Christian Rosengren.