Laddar

Företaget firade 50 med Grammisvinnare

Familjen Gunnarssons företag, Nybro Transport festade till det rejält när firman fyllde 50 år.

delningar

Det hela började hösten 1967 när Mats Gunnarsson helt plötsligt bestämde sig för att sluta som lastbilschaufför och starta eget. Tillsammans med en vän köpte Mats några lastbilar från Börjes Transport och startade sitt egna åkeri, den 1 november 1967.

Sedan dess har Nybro Transport gått från att ha ett fåtal bilar till att försörja ungefär 120 familjer med hela 130 fordon i sitt garage.

– Det har varit några otroligt roliga år som har gått. Själv har jag inte varit med från starten men jag har jobbat på Nybro Transport i hela 30 år, säger Jessica Gunnarsson, dotter till Mats och delägare i företaget. 

Hon började på kontoret för ungefär 30 år sedan men bestämde sig efter några år att hon ville ut på fältet. Med olika uppdrag som till exempel att köra paketbil så fick Jessica Gunnarsson efter att ha fått dottern Amanda återgå till kontoret.

1995 tog Jessica och hennes bror Johan över Nybro Transport då pappa Mats satsade på att bygga en fritidsby på sin mark vid Mosjön.

– Min fader har alltid varit en entreprenör som ser möjligheter i allt. Vissa saker har han lyckats med och vissa inte men man har aldrig tråkigt med honom vid sin sida, säger Jessica.

 

50 år är avverkade – vad väntar härnäst för Nybro Transport? – Det är inte över än, vi började med ett par bilar som jag sa innan och i dag sysselsätter vi ungefär 120 familjer, säger Gunnarsson och fortsätter.

– Vi ser ljust på framtiden även om chaufföryrket står inför stora och tuffa utmaningar.

Vad menar du med stora och tuffa utmaningar? – Vi går mot ett modernare yrke om man får säga så, där tekniken tar över allt mer. Det är inte så att yrket i sig kommer att försvinna, tvärtom. Det kommer alltid behövas lastbilschaufförer. Men som det var förr kommer det inte att vara. Då var det bara att ha ett körkort och sedan var du klar. I dag ska du ha många delar i registret innan du får köra, säger hon.

I mitten på december fick Jessica tillsammans med grundaren och pappa Mats fira 50-års jubileet när hela 270 gäster var inbjuda till Sandra i Kalmar. Till tonerna av dansbandet och Grammisvinnarna Sannex fick de anställda en härlig festkväll.

– Det blev en perfekt kväll med mycket skratt och dans, avslutar Jessica.