Företaget anställer sin första digitala robotmedarbetare

Skogskoncernen anställer robot för att skapa en värdefull vardagar för sina medarbetare.

delningar

Skogskoncernen Södra med säte i både Orrefors och Långasjö har i dagarna anställt sin första digitala robotmedarbetare vid namn Clerk.

Clerk är en mjukvarurobot som ska arbeta på sex avdelningar med expertis inom regelbundna, repetitiva och tidskrävande uppgifter. Med hjälp av Clerk ska Södras medarbetare få en mer värdeskapande vardag.

– Digitalisering skapar mängder av spännande möjligheter i vår arbetsvardag. Automatisering och robotisering är prioriterade områden för Södra för att stärka koncernens konkurrenskraft. Detta genom att frigöra tid för våra medarbetare till mer värdeskapande arbetsuppgifter. Framtagandet av Clerk är ett första steg i detta arbete, säger Hans Falk, IT Automation & Robotics Manager, Södra i ett pressmeddelande.

Clerk utvecklades under 2018 genom så kallad Robotic Process Automation-teknik. Clerks syfte är att avlasta medarbetare från administrativa och repetitiva arbetsuppgifter.

I nuläget bistår Clerk sex olika avdelningar med uppgifter som inkluderar bland annat fakturahantering, bokföring och framtagande av rapporter. Totalt har tolv olika processer i företaget robotiserats som Clerk arbetar heltid med.

– Vi ser detta som ett steg i att ge utrymme för intressanta arbetsuppgifter, kunna rekrytera rätt kompetens och få fler nöjda medarbetare. Framtidsvisionen är att ”anställa” fler digitala medarbetare under 2019, öka antalet avdelningar som dessa kan avlasta och se mjukvarurobotar som en naturlig resurs framöver, säger Cristian Brolin, Chief Digital Officer, CDO, Södra.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar