Företaget agerar efter bränderna på Kährs

Flera bränder på kort tid – nu agerar Kährs för att förhindra liknande händelser i framtiden.

delningar

Flera bränder på kort tid. Golvföretaget Kährs har den senaste tiden varit drabbat av ett flertal bränder i sin fabrik vid Transtorpsvägen i Nybro.

Så sent som i tisdags larmades räddningstjänsten till Kährs med anledningen av en brand. Då brann det enligt räddningstjänsten i en silo på företaget.

– Vår produktion är beroende av att våra utmatningsfilter för träpulver är igång och dessa var avstängda under natten på grund av släckningsarbetet. Det har även pågått en hel del efterarbete även under dagen då vi åter har fått stänga av våra filter och vår produktion men vi är sedan tidigare under onsdagseftermiddagen i kontinuerlig drift igen, säger Helén Johansson från Kährs.

Det är inte första gången en silo på företaget brinner. Så sent som i slutet på oktober small det till ordentligt när två spånfilter och en silo exploderade.

Kährs råkade även ut för en större explosion i början av november när gasolflaskor läckte i en av containrarna och orsakade en häftig smäll.

Efter senaste tidens bränder på Kährs väljer nu företaget i sig att agera för att förhindra liknande händelser i framtiden.

– Vi agerar efter våra rutiner för brandskydd och vi följer alltid upp incidenter på samma sätt. Vi tar reda på fakta, analyserar och utvärderar om något kan göras annorlunda för att förhindra liknande händelser i framtiden och åtgärdar om vi kommer fram till att det behövs, avslutar Helén Johansson.

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar