Laddar

Föräldralöse Seyed lämnade personligt brev till statsminister

14-åringen med tre avslag från Migrationsverket kämpar om ett uppehållstillstånd: "Jag har varken någon mamma eller pappa som kan ta hand om mig när jag utvisas till Afghanistan".

delningar

Han flydde som barn från kriget i Afghanistan och kom som 12-åring till sitt nya hemland Sverige. Tre avslag senare från Migrationsverket har Nybrobon Seyed Jouwed hunnit bli 14 år och väntar på att utvisas till de land han inte har några föräldrar i.

– Jag har inte förstått hur mycket som krävs för att jag ska bli accepterad i det svenska samhället och av Migrationsverket, säger han.

Vid statsminister Stefan Löfvens (S) besök i Nybro stod 14-årige Seyed i publiken, hållandes i en galge med en skjorta.

– Det var så gammal jag var när jag kom till Sverige första gången. Det är den första skjortan jag hade på mig, säger han och fortsätter.

– Jag ville visa statsministern hur liten jag var när jag kom hit och ville veta hur han såg på orättvisan i Sverige. De kan skicka hem en 12-årig kille som har lärt sig svenska och anpassat sig till det svenska samhället på bara två år.

14-åriga Seyed försökte nå kontakt med statsministern men kom inte närmare än att han fick lämna ett personligt brev till hans sekreterare.

– Det skulle betyda jättemycket om statsministern hade ägnat två minuter åt mig. Nu fick jag istället lämna ett personligt brev jag själv skrivit, säger Seyed.

Migrationsverket har avslagit Seyeds ansökan varje gång och nu väntar Nybrobon på att utvisas.

– Jag måste utvisas enligt Migrationsverket. De ska bara hitta någon som kan ta hand om mig innan jag kan åka till Afghanistan.

Finns det ingen som kan ta hand om dig när du kommer dit? – Jag har varken någon pappa eller mamma som kan ta hand om mig när jag kommer till Afghanistan. Det är ingen som väntar på mig där, säger han.

Enligt Migrationsverket har asylskälen varit för svaga i Seyeds fall. Trots det hoppas han att det ska lösa sig.

– Det skulle betyda oerhört mycket att få stanna i Sverige. Skulle jag få en chans då skulle jag göra allt för Sverige , avslutar han.

Relaterade artiklar