Laddar

Flexbuss bygger stor bussdepå

Flexbuss bygger stor bussdepå i Högsby. Företaget har förvärvat ett 6000 kvadratmeter industrimark vid Fraktvägen i Högsby.

delningar

I somras var Flexbuss en av de stora vinnarna i upphandlingen av kollektivtrafiken i Kalmar län. Sedan dess har företaget jobbat med att hitta lösningar för infrastrukturen.

Förutom i Nybro kommun kommer företaget också att verka i kommunerna Oskarshamn, Mönsterås, Kalmar och Högsby.

Just i Högsby kommer företaget att bygga en ny bussdepå med plats för ca 20 stycken bussar, miljögodkänd tvätthall för tunga fordon samt en kontorsbyggnad med utrymmen för förare och arbetsledning.

– Efter en mycket bra dialog med Högsby kommun så har vi nu förvärvat 6000 m2 industrimark vid Fraktvägen i Högsby. Etableringen innebär en stor investering för oss som bolag och är ett steg i den strategi som bolaget följer, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Etableringen i Högsby kommer innebära cirka 25 arbetstillfällen i kommunen. Planen är att depån ska vara klar för drift under sommaren 2017.

– Vi ser mycket positivt på etableringen i Högsby och att få flytta in i nya lokaler efter sommaren ,säger David Lindquist vd på Flexbuss Sverige AB i ett pressmeddelande.