Laddar

Flest kvadratmeter för miljonen i Nybro

Med i toppen i ny kartläggning.

delningar

Det är svensk fastighetsförmedling som med hjälp av statistik från Mäklarstatistik genomfört en kartläggning över hur många kvadratmeter bostadsrätt och villa man får för en miljon kronor. 

– Om du planerar att köpa bostad i en kranskommun till en större stad kan du få betydligt fler kvadratmeter för pengarna. Köper du exempelvis en villa i Borås, som bara ligger några mil utanför Göteborg, får du dubbelt så mycket yta för en miljon kronor. Samtidigt är det viktigt att det satsas mer på bra kommunikationer och fler arbetstillfällen för att fler ska överväga att bo utanför storstäderna, säger Tanja Ilic, VD på Svensk Fastighetsförmedling.

Nybro är en av de kommuner som toppar listan när det kommer till flest kvadratmeter för en miljon kronor. Nybro hamnar på nionde när det kommer till flest kvadratmeter bostadsrätt för en miljon. I Nybro får man 184 kvadratmeter villa för en miljon kronor. 

– Bostadsmarknaden har nu stabiliserats och för första gången på länge ser vi inga nedgångar i prisstatistiken för den senaste månaden. Just nu talar det mesta för fortsatt stabila prisnivåer under det närmsta året. Det finns dock flera faktorer som kan komma att påverka läget. På kort sikt är det främst olika politiska utspel som kan skapa mest osäkerhet på bostadsmarknaden, säger Tanja Ilic, VD vid Svensk Fastighetsförmedling.

Relaterade artiklar