Laddar

Då tros vattenläckan vara lagad

Vattenläckor i två delar av kommunen.

delningar

Under fredagen gick Nybro Energi ut med att en vattenläcka uppstått någonstans i Orrefors tätort. Efter att ha lokaliserat läckan visade det sig vara på ett privat tomt och inte på bolagets ledningsnät.

– I samband med reparationsarbeten eller stora vattenuttag kan rost och andra avlagringar lossna från ledningarna. Då blir vattnet brunt och ibland kan man se synliga partiklar. Om det kommer in luft i ledningarna i samband med underhållsarbeten kan vattnet bli vitt eller mjölkigt. Det är inte heller farligt och kan oftast avhjälpas genom att spola försiktigt i kranen,  skriver Nybro Energi på sin hemsida och fortsätter.

– Det ser oaptitligt ut men är normalt inte farligt att dricka. Spola i kranen en stund så brukar det försvinna. Undvik vittvätt tills vattnet är klart igen.

Under söndagen gick dock Nybro Energi ut igen. Denna gången handlade om en vattenläcka i Alsjöholm. 

Vattnet är sedan söndagen avstäng på Sidovägen 2,3,5,7,11,15 och på Alsjövägen 2,4,8. 

– En vattentank finns placerad på sidovägen 7. Läckan är lokaliserad mellan Sidovägen 7 och Alsjövägen 8, skriver Nybro Energi på deras hemsida.

Arbetet med reparationen kommer att påbörjas på måndag morgon. Enligt prognosen ska läckan vara lagad klokan 17.00.

– Det verkar vara något som sprungit läck. De har legat länge i backen och prognosen nu är att det ska vara färdigt vid 17-tiden under dagen, säger Pernilla Klintberg, kommunikatör vid Nybro Energi.

Relaterade artiklar