Laddar

Flera personer blev nästan påkörda – man döms för vansinnesfärd

Det var i maj förra året som en 37-årig man var ute och körde med en fyrhjuling.

delningar

Polisen fick syn på den 37-årige mannen i Badhusparken när han körde runt med en fyrhjuling tillsammans med en passagerare. Mannen stannade inte på polismännens signal och en jakt inleddes.

Polisbilen följde efter fyrhjulingen genom centrala Nybro, ut på riksväg 31 sedan tillbaka in i centrum. Ett flertal personer på cykelbanor och trottoarer fick kasta sig undan för att inte träffas av fyrhjulingen.

Som mest var fyrhjulingen uppe i omkring 80 km/h och 37-åringen ska bland annat ha kört rakt fram i en korsning.

Jakten tog slut i trakterna kring Hanemåla när 37-åringen kolliderade med ett träd. Passageraren flög av fordonet och 37-åringen ska ha saknat hjälm. Han hade inte heller något giltigt körkort. Vid provtagningen hade han 1,6 promille alkohol i blodet.

I förhör har mannen erkänt alla anklagelser förutom grov vårdslöshet i trafik. Han säger sig ha vaga minnesbilder av natten då han var för berusad. Han minns inte att polisen körde efter honom.

Nu döms 37-åringen för grov vårdslöhet i trafik, olovlig körning, grovt rattfylleri och två fall av brott mot trafikförordningen. Påföljden blir tre månaders fängelse.

Relaterade artiklar