Finansministern: Skatten kommer att höjas

Finansminister Magdalena Andersson (S). Foto: Regeringen.

Framöver krävs "en omställning där alla oavsett inkomst är med", säger Magdalena Andersson (S) till Di.

28 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det så kallade Januariavtalet slöts i början av året mellan regeringspartierna S och MP, samt L och C.

För finansminister Magdalena Andersson (S) är tiden nu kommen att påbörja arbetet för att förverkliga överenskommelsen som innehåller 73 punkter.

– Projektet är att genomföra den här överenskommelsen. Det är det stora projektet, säger Magdalena Andersson (S) till Di.

Under mandatperioden kommer en av hennes största uppgifter vara att ta fram en ny skattereform. Tidigare i en intervju i Di, berättade Centerpartiets partiledare Annie Lööf att syftet med skattereformen är att sänka skattetrycket, vilket Magdalena Andersson nu förnekar.

– Det är inte mitt syfte med skattereformen. Det står inte något om att den samlade skattenivån ska sänkas, det är hennes ingång. Min ingång är att vi behöver skatteintäkter för att säkra välfärden, säger Andersson (S) till Di.

Hon menar att den nya stora skattereformen kommer att innehålla skattehöjningar såväl som sänkningar. En av utmaningarna kommer att bli den gröna skatteväxlingen.

– Det kan inte vara en omställning för rika stockholmare, utan det måste vara en omställning där alla, oavsett inkomst, är med. Och den måste ske på ett fördelningspolitiskt rimligt sätt, säger Andersson (S) till tidningen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar