Laddar

Familjen samlar in mot barnsexhandel

Emmabodabördiga Ann-Sofie Andersson och familjen startar insamlingsbössa när musikhjälpen drar igång: "Inget mål – bara vi samlar in pengar till ändamålet".

delningar

Den 11 till 17 december drar den populära insamlingsveckan Musikhjälpen igång. Varje år under december månad brukar Sveriges Radio och Radiohjälpen i samarbete med SVT uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undangömd humanitär katastrof.

I programmet blir tre kända programledare inlåsta i en studio under en veckas tid, på ett torg i en svensk stad. I år har turen kommit till Umeå – där årets tema är ”Barn är inte till salu”. Det har fått Nybrofamiljen att agera.

Familjen Wallenius/Andersson med Ann-Sofie i spetsen har startat en egen insamlingsbössa, där de hoppas kunna bidra med så mycket pengar det bara går.

– Jag hade hört talas om musikhjälpen innan men visste inte vad det var förrän förra året. I år kände vi att det var ett viktigt och bra initiativ och beslutade oss för att starta en insamlingsbössa, säger hon och fortsätter.

– Jag tycker att många människor borde få den här informationen. Barnsexhandel borde inte ens existera i den här världen tycker man.

”Varje minut säljs fyra barn i sexhandel världen över. Mörkertalen är enorma eftersom det ofta sker i det dolda på internet där få av brotten upptäcks” skriver Musikhjälpen på sin hemsida.

Hur mycket hoppas ni kunna samla in till den 17 december?– Vi har inte satt något mål, bara pengar kommer in till någon bössa så blir vi glada, säger Ann-Sofie Andersson.

Familjen har under de senaste dagarna delat bössan flitigt på sociala medier – något som man hoppas når ut till så många som möjligt.

– Vi har försökt att nå ut till så många som möjligt via Facebook. Jag hoppas folk sluter upp och skänker en liten slant till det här, avslutar hon.

Relaterade artiklar