EXTRA: VD-skifte i Orrefors Park – hon tar över

Lennartsdotter får kliva av som vd: "Vi skiljs åt i bästa samförstånd".

delningar

Det var för cirka fyra år sedan Ingemar Andersson beslutade sig för bygga en glashytta i Orrefors. Med sig på resan anställde han Jeanette Lennartsdotter med goda erfarenheter från liknande etableringar. Hon var bland annat med och byggde upp Glasets Hus i Limmared.

De senaste åren har vd:n Jeanette Lennartsdotter verkligen varit ansiktet utåt för Orrefors Park, som har tagit enorma framsteg i utvecklingen, men nu skiljs parterna åt.

– Efter en mycket intensiv uppbyggnadsfas har bolaget kommit in i en ny era och ägarfamiljen vill ha ett bredare och djupare engagemang i verksamheten. Ny verkställande direktör blir därför Anna Wansland, säger Ingemar Andersson.

Hur kommer det sig att ni byter vd?

– Vi har jobbat med uppbyggnadsfasen i två år och Jeanette har gjort det fantastiskt bra. Nu är vi i en etableringsfas och då kände vi att vi behöver något nytt, säger han och fortsätter.

– Anna är idag anställd som koncernchefsassistent i Liljas Personbilar AB men tar nu med omedelbar verkan över som vd.

Men hur kommer det sig att ni släpper Jeanette efter några framgångsrika år?

– Vi skiljs åt i bästa samförstånd och med flaggan i topp. Jeanette har gjort ett lysande jobb. Hon har byggt upp verksamheten från noll och ingenting. Sedan är det alltid omtumlande att byta chef och det ställs alltid lite frågetecken och utropstecken men vi tror att det här är bäst för Orrefors Park, säger Ingemar.

Anna Wansland tar över med omedelbar verkan. Vad blir hennes första uppgift?

– Hon får sätta sig ner med personalen och bilda sig en uppfattning. Sedan är det upp till henne att bestämma vad vi ska prioritera. Det är många skiftande yrkesroller från gästformgivare till butikspersonal, blåsare och praktikanter, avslutar Ingemar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar